20180316

16.3.

Hieno oli aamu ja auringonnousu tänäänkin. Ainahan se on vain aikaisemmin valoisaa. Pakkasta 13.3 astetta noustessani. Selkeä taivas. Söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Jeremian kirjaa.

Vein Emilian ja Danielin kouluun. siellä n. 17 pakkasella.

Palattuani laitoin takkaan tulen. Kahvia, ym.

Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

12 hain Danielin koulusta meille. Lounasta. 

13 hain Emilian koulusta meille. Kahvia.

Kävin hiihtelemässä Tarvaalan ladulla 20 km - 4 x 5 km - perinteistä. Pakkasta mennessäni 7 astetta. Palatessani n. 5. Huikaisevan kaunis sää. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Taivaan rannoilla vaaleita pilvenhahtuvia. Hangella säkenöi pieniä timantteja auringonsäteissä. Latu menee Majakosken vierestä, joka virtaili vapaana. Kaunis luonto, kauniine puineen. Suomalaiset valkorunkoiset koivut runkojen harmaine täplineen. Lumiset pellot, järvet ja joet. 

Lenkin jälkeen käväisin kylällä asioilla.Kohtapa saapuivatkin Timo ja Milena meille. Milena oli saanut "palkinnoksi" - jostakin asiasta, jossa oli ollut reipas tyttö - palomiehen puseron, kypärän, pienen muovisen kirveen ja jauhesammuttimen. Ne olivat kaikki samaan sarjaan kuuluvia "leikkisellaisia". Deniskin tuli meille. Tyttö- ja poikakerhon jälkeen myös Terhi-Marja, Emilia ja Daniel. Söimme tortilloja ja joimme kahvia, ym. Timon ja Deniksen kanssa kävimme saunan löylyissä. Ennen "omien" lähtöä rukoilimme vähän.

Vielä piti juoda teetä ja syödä tortilla.

"Entäpä jos keräisitte kolehdin jollekin toiselle seurakunnalle? Oletetaan, että jokin toinen seurakunta kotikaupungissanne on aloittanut rakennushankkeen. Kerätkää kolehti ja antakaa rahat heille. Teidän seurakuntanne voi olla mallina Jumalan valtakunnan avokätisyydestä ja auttaa näin Jumalan perhettä.

Voitte myös sitoutua puhumaan hyvää toisista seurakunnista. Päästäkseen lämpimiin väleihin toisten kanssa on tunnustettava, ettei oma tapa tehdä hengellistä työtä ole ainoa oikea eikä ehkä edes paras tapa. Jos kaikki tekisivät kaiken samalla tavalla, emme koskaan voittaisi maailmaa Jeesukselle. Voitte päättää, ettette puhu koskaan pahaa toisesta kristitystä johtajasta tai seurakunnasta. Alkakaa kehua toista seurakuntaa, etenkin omalla paikkakunnallanne" ( Craig Groeschel, Se jokin, Päivä Osakeyhtiö 2009, s. 180, 181).

Siunausta!

Ps. "...jotta ihmiset etsisivät Jumalaa ja kenties hapuillen löytäisivät hänet. Jumala ei kylläkään ole kaukana yhdestäkään meistä: Hänessä me elämme, liikumme ja olemme" (Apost. teot 17:27-28).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti