20180310

 
10.3.
 
Lauantai. Marja-Leena nousi aikaisin valmistelemaan tarjottavia syntymäpäiville - täytteli voileipäkakkuja. Terhi-Marja Tahollaan täytteli täytekakkuja. Minä nousin 7:ltä. 1 aste pakkasella. Harmaata. Laitoin takkaan tulen. Aamupalaa ja kahvia. Luin Jeremian kirjaa.
 
Johonkin aikaan kävimme M-L:n kanssa viemässä voileipäkakkuja ja jotain muutakin helluntairukoushuoneelle. Tulimme kotiin ja jonkin ajan kuluttua veimme lisää tarjottavia rukoushuoneelle. M-L jäikin sitten jo sinne. Kävin hakemassa Terhi-Marjan useiden täytekakkujen kanssa rukoushuoneelle - myös Emilian ja Danielin. Tulin kotiin vaihtamaan vaatteet.
 
Ennen 13.30 olin takaisin rukoushuoneella. Sytyttelin Muutaman ulkotulen ala- ja yläkerran porraspieliin.
 
Sittenpä se olikin syntymäpäivilleni - 70 v - tulevien ihmisten tervetulleeksitoivottelua. Lahjapöydän hoitajana toimi Emilia - ja hyvin toimikin. Sinne tuotiin kortit ja muistamiset. Olin toivonut, että muistamiset osoitettaisiin suomalais-ugrilaisten - eli sukulaiskansojemme - parissa tehtävään lähetystyöhön.
 
Väkeä oli satakunta henkeä. Tilaisuus alkoi klo 14. Tero juonteli sen. Kiitos Terolle! Aluksi oli Timon laulujen konsertin ensimmäinen osio - 5 laulua. Timo lauloi ja soitti kitaraa, Jouni Porkka koskettimia, Jussi Rautanen bassoa ja Tero Haapala rumpuja. Oli ilo olla kuuntelemassa. Äänentoistosta vastasi Tuomas Paananen. Suuret kiitokset! Tilaisuus äänitettiin ja videoitiin.
 
Konsertin keskellä oli mahdollisuus käyttää tervehdyspuheenvuoroja. Anneli Örn, Jussi Rautanen, Mika Turunen - pastorimme - sekä Eija Manni käyttivät. Kiitos lämpimistä sanoista! Tero oli valmistellut - avustajia käyttäen - ryhmien välisen kilpailun älypuhelinten välityksellä. Ryhmiä taisi olla 19. Skriiniltä sai seurata sitä osiota. Siinä kyseltiin erilaisten vaihtoehtojen kautta ryhmiltä tietoja minusta. Erinomainen idea. Kolme parasta ryhmää palkittiin.
 
Sittenpä olikin vuorossa konsertin toinen osio - 5 laulua. Useita herkkiä - suomalaiseen mielenmaisemaan hyvin sopivia - lauluja oli kuultavana. Erinomaisia lauluja! Kiitos Timolle, Jounille, Jussille ja Tertsille.
 
Käytin lopuksi puheenvuoron. Laulettuamme siunauslaulun menimme alakertaan kahville. Tarjolla oli "Meidän naisten" - M-L:n ja T-M:n tekemiä voileipä- ja täytekakkuja, kuivia kakkuja, pikkuleipiä. Olivat maukkaita. Sydämellinen kiitos heille isosta urakasta!Tarjoilupuolella olivat Riitta Mäkinen, sekä Tuula ja Tuomo Bokman. He olivat auttamassa lopussakin paikkojen kuntoon laitossa. Paljon kiitoksia heille! 
 
Kangasniemeltä olivat tulleet siskoni Pirjo, miehensä Karin kanssa, sekä veljeni Heimo, vaimonsa Arjan kanssa. Lähempää oli myös sukulaisia.
 
Otimme vielä lopuksi ryhmäkuvan koko meidän perhekunnastamme. Yksi pieni prinsessa - Minja - kun on syntynyt Timolle ja Pialle edellisen perhekuntapotretin ottamisen jälkeen. Meitähän on yhteensä 17 henkeä. Otimme myös sellaisen kuvan, jossa mukana olivat perhekuntamme kanssa siskoni Pirjo, miehensä Karin kanssa, ja veljeni Heimo, vaimonsa Arjan kanssa, sekä Timon vaimon - Pian - veli Tero. Lastenlapsistamme - 9 - kuva myös.
 
Oli suuri ilo olla näillä synttäreillä! Kaikki meni hyvin. Edellä olenkin jo kiittänyt kaikkia vastuissa olleita. Sydämellinen kiitos jokaiselle mukana olleelle! Kiitos kaikenlaisesta muistamisesta, onnitteluista ja siunauksen toivotuksista! Kiitos sukulaiskansojemme puolesta rahalahjoin muistamisesta! Kunhan näemme myös kaikki tilille tulleet muistamiset - sukulaiskansojamme koskien - ilmoitan paljonko lähetystyölle kertyi tukea. Kiitos Jumalalle kaikesta!
 
Niin, tänään taidan olla vielä nuori mies - alkaahan ikäni vielä 6:lla. Huomennako minusta sitten tulee vanha - se kun on syntymäpäiväni tuo 11.3.? Sittenhän sen näkee, miltä se vanhana olo tuntuu.
 
Tulimme juhlista meille koko perhekunta - Tero, Timo ja Terhi-Marja perheineen. Saunan laitoin heti lämpiämään. Avasimme onnittelukuoria ja luimme kortteja. Erotimme niissä olleet rahamuistamiset "lähetyspussiin."
 
Kävimme Teron, Timon ja Deniksen kanssa saunan löylyissä. Mukavata sekin. Sitten otimme tarjoiluja - kahvia, teetä, mehua, maitoa, voileipä- ja täytekakkuja.
 
Timo ja Terhi-Marja perheineen lähtivät koteihinsa yöksi. Aaro meni Timolle yöksi, muut Teron perheestä olivat meillä yötä.
 
Että, sellainen päivä. Hieno päivä. Kiitos siitä!
 
"Oletko saanut ylhäältä valon pilkahduksen, uskon kipinän? Jos olet, älä päästä sitä pois! Pidä sitä etumaksuna perinnöstäsi hänen armossaan. Tule juuri sellaisena kuin olet, ja tule rohkeasti armon valtaistuimelle. Sinun ei tarvitse viivytellä. Jeesuksen uumen ikävöi sinua nytkin. Mitä sinä huomisesta? Minä rakastan sinua tänään, ja kuinka monta kertaa enemmän rakastaakaan Jeesus" (John Wesley, joka rohkaisi ystäväänsä näin). 
 
Siunausta!
 
Ps. "...ja kuka tahtoo tulla teidän joukossanne ensimmäiseksi, se olkoon toisten orja. Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi kaikkien puolesta" (Matt. 20:27-28).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti