20171005

5.10.

Pikku prinsessalle Milena, Inka, Auroralle rakkaat Inkan päivän onnittelut vielä tässäjin vaarilta ja mummilta. Sydämelliset nimpparionnittelut myös Riihisen Inkerille! Eiliten oli tarkoitus vielä tämänkin blogisen kautta onnitella Lehtomäen Mattia 60 penikulman - vuoden - takana olevan elämäntaipaleen johdosta. Se täytyy nyt tässä korjata. Joten: Sydämelliset onnittelut ja siunausta tuleviin vuosiin! Olkoot ne voimalliset Herran palveluksessa. Olimme kyllä tosin jo onnittelutoivotukset aiemmin tehneetkin.

Marja-Leena kävi viemässä Danielin ja Emilian kouluun, sekä kylällä kauppa-asioilla. Eiliten jo kyllä nuotioiltatarjoilutarvikkeita hommaili, mutta lienee tänäänkin.

Söimme aamuöpalaa ja joimme kahvia. Lämmintä 7.5 astetta. Kosteaa, mutta ei satanut.
Luin Psalmien kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin hakemassa peräkärryn Deniksen pihasta ja ajelin helluntairukoushuoneen varastolle.
Lampisen Olavin kanssa nostelimme penkit, ym. nuotioillassa tarvittavat jutut kyytiin. Ajelin kotiin.

13 hain Emilian koulusta meille. Emilia sai mummin entisen puhelimen - hänellä kun on nyt uusi Nokia. Emilia osasi sitä hyvin "laittaa itselleen." 

M-L on tänään valmistellut tarjoilujuttuja nuotioiltaan - lettutaikinoita, paistellut erityisruokavaliolettuja, kasannut tarvikkeita mitä tarvitaan. Niistä vain kertyy aina monia kassillisia. 

Tänäänkin söimme lounasta - kaikki eivät voi syödä mitään, vaan kuolevat nälkään. Iso kiitosaihe - ei se, että kuolevat, vaan, että voi syödä. Köyhyyskin on niin suhteellinen käsite. Tosiasiahan meistä kuitenkin taitaa olla se, että itselle eläjiähän me mitä suuremmassa määrin olemme - Jumalalle, jolta kaiken saamme, annamme murut. Lähimmäisille tuskin sitäkään. Lettujakin saatiin jälkiruuaksi kahvin kanssa - ja ilman kahviakin. 

Kävin 8.3 km rauhallisella sauvakävelylenkillä Tarvaalan suunnassa. Oli selkeä ilma - aurinkokin paistoi. Ihmekös tuo - onhan tänään nuotioillan päivä. On Häneltä, joka säät ja ilmat säätää, pyydetty hyvää säätä iltaan.

16.30. olimme kantaneet kaikki nuotioillassa tarvittavat jutut autoon ja kärryyn. Ajelimme Kannonkoskelle - 30-40 km välilkle matkaa. otimme matkalta Salmen kyytiin.

Laitoimme "nuotioiltaleirin" pystyyn. Lehtomäen Matti ja Teemu, sekä Peiposen Samuli olivat jo paikalla - Kannonkosken torilla, jossa iltaa pidettiin - lettupannuineen, makkaragrilleineen, äänentoistolaitteineen ja paistokojuineen. Laittelimme kojut ja muut "vermeet", sekä "esiintymiskojun" ja penkit paikoilleen. Denis toi nuotioalustan. Ilta alkoi klo 18. Johtelin sen. Peiposen Samuli johti alkurukoukseen. Kaleniuksen Raija soitti harmonikalla kappaleen, jonka jälkeen Puhtaat purjeet -lauluryhmä lauloi muutaman laulun Raijan harmonikan säestyksella. Eyhmässä lauloivat Raijan lisäksi Tarja Pollari, Raili Muhonen ja Marja Lähteenmäki. Samuli Peiponen todisti. Puhtaaat purjeet lauloivat, jonka jälkeen Paavo Pietilä todisti. Lauloimme yhteislaulun Teemu lehtomäen ja allekirjoittaneen esilaulannalla, sekä Teemun kitarasäestyksellä. Teemu lehtomäki lauloi ja sen jälkee todisti. Teemun laulettua vielä toisen laulun lauloimme yhteislaulun. Puhuin sen jälkeen ilolla evankeliumia hyvin yksinkertaisesti, jonka jälkeen johdin syntisen rukoukseen. kehoitin niitä, jotka rukoilivat rukouksen ja pyysivät Jeesusta elämäänsä, kertomaan ratkaisustaan jollekin, lukemaan Raamattua, rukoilemaan ja hakeutumaan uskovien yhteyteen.
Lettuja paistokojussa paisteli Lehtomäen Matti. Niitä tarjoili Kuusjärven Marja-Leena. Makkaroita grillaili Kuzmin Denis, joka töistä suoraan tuli kannonkoskelle. Hän myös kaateli nokipannukahveja kuppeihin. Kahvinkeittäjänä toimi Parkkosen Henri. Kaikki toimi hyvin ja selkeästi. Väkeä oli yhteensä 30 henkeä. Sää oli hyvä. Lämmintä aloittaessamme 9 astetta ja lopettaessamme 8 astetta. Aurinkokin paistoi. Illan tummennuttua nuotion valo oli tunnelmallinen. Kojuissa paloivat loppuosassa lamput. "Leirin" purku tapahtui ripeästi - kuten aina. Ilmaisjakelumateriaalia oli tarjolla. Kiitos Jumalalle illasta - myös sään osalta! Ihan sitä ajattelee, että taivaan Isäkin on mielissään tästä työstä, kun näin säätkin säätelee! Kiitos myös jokaiselle illassa vastuussa olleelle! Olemme Jumalan työtovereita - emme omalla asiallamme. Olemme etsimässä sitä yhtä - niinkuin työnantajammekin. Ettei se yksikään hukkuisi, vaan pääsisi iankaikkiseen elämään Jumalan taivaassa.
Kutsuja iltaa varten oli jaettu 180 kpl. Sampoon laitoin maksullisen ilmoituksen, sekä pienen ilmaisen jutun, jonka lehti julkaisi. Tällä kertaa ei nuotioiltajulistetta oltukaan laitettu seurakunnan, eikä Saarijärvi kuulee, fasebook -seinälle. Kenties sieltäkin "se yksi" - jota etsitään - saattaisi sen tavoittaa. 

Ajelimme kotiin iloisella mielellä. Salmen jätimme välillä kotiin. Taivaalla paisteli pyöreä kuu.

Kanneltuamme nuotioiltavarat sisään, söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"Nooa vaelsi Jumalan yhteydessä. Hän ei vain saarnannut vanhurskautta; hän teki sitä. Hän kulki veden läpi eikä sulanut. Hän kulki aikansa mielipiteen virtaa vastaan halveksien yhtäläisesti sekä pilkkaajien vihaa, että ivaa, kun nämä irvistelivät ajatuksella, että pelastukseen olisi ainoastaan yksi tie. Hän varoitti epäuskoisia, ja astuttuaan itse arkkiin hän ei avannut sen ovea tuumankaan vertaa, kun kerran Jumala oli sen sulkenut. Tosi sankari, jota ei ihmispelko tahrannut" (C. T. Studd: Suklaasotilas, s. 34, Kristillinen Kirja- ja Musiikki Kustannus).

Siunausta!

Ps. Niin Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen. Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon? Taikka mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi?" (Matt. 16:24-26).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti